Op verzoek de makkelijke versie van Indiase curry met groenten en kibbeling.

(Dit keer even zonder bloemkool, zal later betere foto’s toevoegen)

Benodigdheden(3-4 personen):

– 150 gr bloemkoolroosjes
– 150 gr brocolliroosjes
– blikje kikkererwten
– 1 courgette
– 400 a 500 gr kibbeling
– blikje kokosmelk (400 ml)*
– Pataks Mild Curry (AH)
– rijst

Voor de vegetarische variant kun je vegetarische kipstukjes toevoegen, deze eerst kort bakken en daarna toevoegen in de curry)

Kook de rijst (vlgs aanwijzing op de verpakking) en blancheer de brocolli en bloemkool.
Verhit wat olie met een eetlepel currypasta in de wok en roerbak hierin de courgette kort op hoog vuur. Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe. Breng dit al roerend aan de kook. Voeg hierna meer currypasta naar smaak toe (omdat smaken verschillen is het lastig om hoeveelheden te noemen, ik voeg steeds een beetje toe totdat het naar mijn idee op smaak is.) Voeg hierna de geblancheerde brocolli en bloemkool toe en laat nog heel even koken.
De kibbeling haal ik meestal warm bij de visboer, maar kan ook even opgewarmd worden in de oven/grill.

Natuurlijk is de curry ook zelf te maken:http://eten-en-drinken.infonu.nl/recepten/32369-indiase-currypasta-en-kerrie-recept-voor-indiase-gerechten.html

*) Er zitten nogal wat verschillen in alle blikjes kokosmelk. De een is romiger dan de andere en de volgende bevat weer meer toevoegingen zoals verdikkingsmiddelen en stabilisatoren.
Kokosmelk op zich bestaat niet, het is een mengsel van vruchtvlees en kokoswater. De stablisator is nodig om het vruchtvlees en het kokoswater gemengd te houden.
Zelf gebruik ik meestal de biologische kokosmelk van Fair Trade of Aroy-D.
Je kunt ook Bon Coco Kokoscreme (zonder enige toevoegingen) gebruiken en daar zelf kokosmelk van maken.