Keuzes ben ik niet altijd even goed in en dat was nu net hier het probleem. In Kreta is op elke hoek van de straat is wel een autoverhuur bedrijfje te vinden. Allemaal hadden ze de leukste auto’s van Fiat Panda tot Jeep en de één nog goedkoper dan de ander. Het verschil zat ‘m in de kleine lettertjes. Wel of geen eigen risico, onbeperkte kilometers etc. waardoor de prijzen toch ineens niet zo heel erg aantrekkelijk waren.
Gelukkig bestaat er wifi en konden we alle informatie over auto verhuur opzoeken. We kwamen uit op een Nederlandse site die aanbevolen werd. De auto, een Fiat Punto werd voor een goede prijs geboekt en netjes op tijd afgeleverd bij het hotel.
De avond ervoor had ik al wat leuke plekken uitgezocht en een route uitgestippeld, met als eerste stop de Aposelemi Dam.
Deze dam werd in 2012 voltooid en voorziet het gebied tussen Heraklion en Agios Nikolaos van water. De aanleg van de dam was nogal omstreden daar door de aanleg het dorpje Sfendili onder water kwam te staan en onbewoonbaar werd.

In de verte is de dam zichtbaar, we waren helaas aan de verkeerde kant begonnen met wandelen waardoor we niet heel dicht bij de dam zelf konden komen.

Geiten kom je hier overal tegen.

Het dorpje Sfendili

Onderweg…

We waren de enige die er op dat moment rondliepen, wat echt heerlijk was. Je hoorde niks meer dan de wind, de vogels en natuurlijk de geiten.
Na een tijdje rondgelopen te hebben zijn we verder gereden naar onze volgende stop, een verlaten dorp in het zuiden van Kreta. De bewoners hebben dit dorp in de jaren 70 verlaten en in veel huizen zijn alle spullen gewoon laten staan. Hierover later meer, wel alvast één foto….een kast in één van de huisjes met achtergelaten spulletjes erin.

Advertisements