Het was wel even vreemd om weer naar Kreta te gaan. Vijfentwintig jaar geleden brachten manlief en ik hier samen onze eerste vakantie door. Nu, een zoon rijker en vele vakanties naar mooie oorden verder, zijn we er weer terug. Niet naar hetzelfde plaatsje, maar wel aan dezelfde kant van het eiland.

De eerste dagen op Kreta hebben we veelal te voet de omgeving van Chersonissos verkend. Nu is deze plaats vooral bekend vanwege de clubs en het nachtelijk uitgaansleven maar als je even iets verder loopt kom je best wel leuke plekjes tegen.

Het haventje van Chersonissos

Onderweg langs het strand richting Stalida

Kerkhof in de buurt van Piskopiano

Antennes op het dak. Dit beeld kom je in Nederland eigenlijk niet meer tegen.

De was hangt te drogen in Koutouloufari

Onderweg kwamen we regelmatig vervallen huisjes tegen.

Natuurlijk zijn we ook met de bus een dag terug gegaan naar Agios Nikolaos waar we destijds verbleven.
En eigenlijk was er daar na zoveel jaar niet veel veranderd, zelfs het hotel waar we sliepen was er nog. Hier nog even naar binnen gelopen en gevraagd of er nog mensen werkte die we daar ontmoet hadden. Op een enkeling na werkte er nu andere mensen, maar degene waar we het meest mee optrokken zou een winkeltje verderop in de straat hebben.
Het winkeltje werd gevonden en wat we niet verwacht hadden…we werden direct herkend.


Het strand in Agios Nikolaos
En het haventje…

De steiger waar we vaak zaten was er nog, alleen nu wat drukker.

Het dagje in Agios Nikolaos was leuk om om alles weer eens terug te zien….maar Kreta heeft zoveel mooie plekken. Gelukkig hadden we voor een aantal dagen een auto gehuurd dus zijn we al rijdend op zoek gegaan naar nog meer mooie plekken, die we natuurlijk ook gevonden hebben.