Met alle onheilspellende berichten over tickets die 10 tot 20% duurder worden en een niet zo soepele werkgever in ons achterhoofd, spoedde we ons zaterdag naar het reisbureau om tickets te bemachtigen.
In het voorjaar willen we weer richting azixc3xab. Op internet had ik al de nodige pagina’s afgesurft maar ik bleef zo zowat af en toe in de prijzen.
Op het reisbureau was het al niet veel beter, de meeste goedkope plaatsen bleken al weg te zijn. Maar goed, zo’n twee uur verder, waarin zoonlief het steeds minder zag zitten en al drie keer naar het toilet geweest was, werd er door de dame van het reisbureau toch iets gevonden.
Drie retours Bangkok met een stopover in Hongkong. Als het vliegtuig dan toch in Hongkong stopt, dan stappen we daar ook voor een paar dagen uit. Even twijfelden we, het is in het voorjaar niet echt warm in Hongkong, zo’n 17 graden. Dan toch maar een andere stopover. De dame van het reisbureau ging geduldig weer op zoek. Een stopover in Singapore bleek te duur. Dan Kuala Lumpur, wel zo’n 30 graden, maar ook te duur.
Uiteindelijk hebben we een optie genomen op de tickets met Hongkong als stopover. De volgende missie wordt de bibliotheek, voor een lonely planet gids van deze stad om alvast wat dingen uit te zoeken.
Manlief moest vanavond nog even overgehaald worden. Die zag de kou en het gesleep met jassen niet zo zitten. Maar een glaasje wijn en wat mooie foldertjes doet wonderen. Volgende week gaan we de tickets bevestigingen. Nu alleen nog iets verzinnen op hoe we drie jassen in twee rugzakken kunnen proppen!

Advertisements