De hele ochtend gonsde het op school door de klassen heen. Vanavond was het kabouterfeest.
Als afsluiting van het thema herfst werd dit feestje georganiseerd. De kinderen hadden allemaal een officiele uitnodiging gekregen en mochten in kabouterkleding komen. Nu is onze zoon niet van het verkleden, dus hielden we het bij een kaboutermuts.
De hele middag was zoonlief toch wel wat zenuwachtig en wilde eigenlijk gewoon thuis blijven in plaats van naar z’n oma toe, want stel dat we te laat zouden komen. Eindelijk om zes uur was het zover en liep er een trotse zoon met muts en lantaarn naar school toe.
Daar werd eerst een kabouterbroodje genuttigd. Voor zoonlief een broodje zonder iets want van de worstjes moest hij niets hebben. Dit kan ook wel kloppen aangezien we thuis amper vlees eten, op af en toe kip na, en hij het fenomeen knakworst dus ook niet kent. Maar zoonlief zat er niet mee en at gewoon z’n kale broodje. Hierna was het tijd voor de grote afsluiting, een wandeling met de lampionnetjes. Al zingend kwamen ze naar buiten, zo’n 50 kinderen al stralend op een rij. Allemaal met een lampionnetje in de hand. Het was een schitterend gezicht.
En zoonlief, die vond het zo geweldig dat het nog lang duurde voordat hij eindelijk sliep.

Advertisements