Peking ExpressNa een aantal jaren is er dan toch weer een nieuw seizoen van Peking Express. Dit programma volgen we al sinds het eerste seizoen, zeker daar we zelf ook van reizen houden en in dezelfde landen kwamen.
In die tijd werd de serie door vt4 en net5 tegelijk uitgezonden en bestonden de koppels uit Belgische en Nederlandse kandidaten. Facebook was er nog niet en een uitgebreide website had de serie ook niet. Reden voor ons om een mooi blog bij te houden met alle ins en outs, achtergrond info van de landen waar de koppels door heen reisden, foto’s van elke aflevering en voor wie de aflevering gemist had….die plaatste we ook.
Veel werk was het wel, na elke aflevering maakte ik van de aflevering foto’s en schreef er stukjes bij. Maar we hadden wel eer van ons werk, aardig wat fans wisten ons blog te vinden en in 2006 werden we uitgenodigd om samen met alle kandidaten de finale in Antwerpen te kijken.

Helaas zijn bijna alle blogs verloren gegaan nadat web-log opgeheven werd. Alleen het seizoen van 2006 hebben we gedeeltelijk kunnen redden, maar ook daar zijn de meeste foto’s en alle video’s verdwenen.
Dit keer houden we geen blog bij, de regels zijn een stuk strenger geworden dus foto’s en uitzendingen plaatsen kan niet meer. Daarnaast heeft net5 nu zelf een facebook pagina waar genoeg info te vinden is.
We kijken er wel naar uit, zeker daar ze ook dit weer door landen reizen waar we zelf ook geweest zijn. Alleen dit keer kunnen we relaxed kijken, met een glaasje wijn languit op de bank zonder dat we na de aflevering als een speer aan de slag hoeven om een blog te plaatsen….maar ik zal het ook wel een beetje missen want het hoorde toch een beetje bij elkaar…de serie en het bloggen.

Hier kun je de blogs van Peking Express 2006 lezen: https://pekingexpress2006.wordpress.com

Advertisements