De afgelopen jaren werd de kerstboom al snel na de jaarwisseling door zoonlief en vriendjes ingepikt om samen met alle andere verzamelde kerstbomen ingeleverd te worden voor wat extra geld, waar meestal gelijk een milkshake van gekocht werd.
Echter dit jaar geen kerstbomenjacht, de heren hadden er duidelijk geen zin in, en de boom kon blijven staan tot Driekoningen. Maarja of de boom nu gelijk na oud en nieuw weggaat of je laat ‘m langer staan, je blijft daarna toch met een lege plek zitten.
Een lege plek die er, in de meeste gevallen, al langer was maar nu ineens opvalt. Gelukkig is het winter en is de slee nog steeds in om als decoratie te gebruiken. Samen met wat lantaarntjes is de lege plek zo opgevuld.

Bij het tuincentrum nieuwe ‘winter’ decoratie gekocht voor de etagère. Pas bij het maken van de foto viel het me pas op scheef deze eigenlijk is, dit na een paar valpartijen uit de vensterbank als onze katten buurkat in de tuin zagen rond lopen.

En zo werd het winter in huis, nu nog winter buiten. Al ligt er elders in het land wel sneeuw, hier is het niet echt wit jammer genoeg.

Advertisements