Al enige tijd ergerde ik me aan onze slaapkamer. Ooit ingericht met een oosterse look, op zich niks mis mee maar na zoveel jaar wilde ik eigenlijk wel eens wat anders. Enige nadeel is dat ik niet zo van het klussen ben, dus bleef het tot voor kort bij klagen.
Manlief was degene die de knoop doorhakte of eigenlijk gewoon een stuk behang van de muur af trok met erbij de mededeling: “oeps, nu moeten we wel aan de slag”.
Zo snel als je het op tv in de diverse klusprogramma’s ziet ging het bij ons niet. Onze tijd was beperkt en daarbij hebben we niet zo heel veel klus ervaring,  verven lukt nog wel echter behangen hadden we nog nooit zelf gedaan.
Lijstjes met de benodigde spullen werden gemaakt, op internet info opgezocht hoe over hoe te behangen, verf, laminaat en nieuwe gordijnen uitgezocht en we konden aan de slag. Het behangen viel achteraf mee, na een middag doorwerken waren alle muren voorzien van behang wat recht hing en er niet af kwam zetten.
Nu zijn vier witte muren wel erg saai, dus mocht ik terwijl manlief een “verplicht” etentje van het werk had een muur voorzien van een grijs kleurtje. Op zich niet erg, maar wanneer je bijna elk kwartier een appje krijgt met de vraag of het al klaar is en of het mooi wordt, begint het toch wat minder te worden. De dag erna hebben manlief en zoonlief zich gestort op het leggen van de nieuwe laminaat vloer.
En eindelijk, na een week op een matras op zolder tussen de was te hebben geslapen, was het meeste werk klaar en konden we de boel inrichten en intrek nemen in onze vernieuwde slaapkamer.

De slaapkamer zoals het was.

collage0

En zo is het geworden.

collage

Sterretjes voor in het raam.

 

Advertisements