Kastelos Hill is gelegen in het plaatsje Kalamafka. Om het kleine schattige kerkje te kunnen bezichtigen moet je wel eerst 242 traptreden naar boven lopen. Het was wel even doorbijten met de zomerse temperaturen maar eenmaal boven hadden we een geweldig zicht op het dorpje.

(Deze foto is genomen op de terug weg, maar is de enige waar de trap op staat)

Het kerkje in de berg.

Hier kun je na al dat traplopen en eenmaal weer beneden in de schaduw neerstrijken om wat te drinken.

Na onze dorst gelest te hebben vervolgen we onze weg naar Bramiana Lake. Dit meer is in de de jaren 80 kunstmatig aangelegd en samen met de bijbehorende dam is het een water reservoir voor een groot gebied in de omgeving. Daarnaast kun je er vele verschillende vogels vinden.

Helaas mag je niet in het meer zwemmen, dus genieten we maar aan de waterkant van het uitzicht en de blauwe kleur van het water. Toch jammer dat we hier in Nederland niet deze kleur blauw hebben.

Blijft je af en toe verbazen, in the middle of nowhere staat daar ineens een soort van picknick plaats. Veel zal deze niet gebruikt worden, we zijn in de uren dat we er rond liepen niemand tegen gekomen.

Eigenlijk was dit onze laatste dag met een auto, maar we hadden geluk. Er was nog één auto vrij voor de volgende dag…een heuse jeep. Dat bracht niet alleen oude herinneringen boven (tijdens onze eerste vakantie hier hadden we ook een Jeep) maar bood ook gelijk meer mogelijkheden om plekken te bezoeken waar we met de Peugeot niet maar toe konden rijden.
Ons doel voor de volgende dag werd dan ook het Omalos Plateau…incl. dirt road.

Advertisements