Tijdens een tour van Berliner Unterwelten waarin we een nucleaire bunker bezochten (en we helaas geen foto’s mochten maken) raakten we in gesprek met een ander stel die net als wij op zoek waren naar mooie oude verlaten locaties.
Op het terras van de Mc Donalds werden na de tour adressen voor mooie locaties uitgewisseld en zo kwamen we terecht bij Güterbahnhof Pankow, een oud en verlaten rangeer terrein.

Station Pankow-Heinersdorf werd in 1893 geopend en verbond Berlijn met de haven in het Poolse Szczecin. Naast het station lag het rangeerterrein met de “Rundlokschuppen”  een overdekte draaischijf voor de stoomtreinen. De treinen konden in die tijd namelijk maar in één richting rijden. Later werd het rangeerterrein uitgebreid met een openlucht draaischijf en gebouwen waarin werkzaamheden aan de treinen konden plaats vinden.
De draaischijven werden echter overbodig toen er treinen kwamen die in twee richtingen konden rijden. In 1997 is het terrein gesloten.
Het overgrote deel van de rails is inmiddels verwijderd en de gebouwen staan letterlijk te vergaan. Naar mijn idee zonde daar het een uniek gebouw betreft, het is de enige nog bestaande.
In 2009 is het terrein gekocht door een meubelhandelaar die er een woonwinkel en een nieuwe woonwijk wil bouwen, tevens is het plan om het Rundhaus in de oorspronkelijke staat te herstellen. Dit zou in 2017 moeten gaan gebeuren.

Nieuwsgierig naar het blog van het andere stel: Pointless

Advertisements