In ons gezin zijn we niet altijd eensgezind in onze meningen, maar over eentje zijn we het alle drie eens…we houden niet van shoppen. En dan bedoel ik niet op je gemak kuieren in de stad en leuke winkels bekijken, maar het gedoe van kleding en schoenen passen. Dat laatste was nu net wat zoonlief te wachten stond, want als je nu eenmaal nog in de groei bent kom je daar van tijd tot tijd niet onderuit.

Zoonlief wist het nog even uit te stellen, maar op een zondag was hij toch echt door alle excuses om maar niet te gaan heen. Met een lijstje op zak, stel je voor dat je nog een keer naar de stad moet om de vergeten dingen te gaan kopen, liepen we langs alle winkels op zoek naar de juiste winterlaarzen, truien en sokken.
Manlief was die dag werken, dus niemand die thuis op ons zat te wachten. Een mooie gelegenheid om na het shoppen achter centraal station een Turkse pizza te halen. Intussen was het donker en stil geworden in de stad. De winkels waren dicht en het winkelend publiek naar huis.
Maar wij wilden nog niet naar huis, aangetrokken door alle lichtjes en de sfeer van de donkere avonden voor kerstmis besloten we nog een stuk te lopen voordat we de metro richting huis namen.
Via centraal station liepen we langs het Hofplein richting de oude Delftse Poort en de Goudse Singel, om daarna bij het Oostplein te metro te nemen.
Een heerlijke wandeling zo in de bijna winter sfeer. Zoonlief is inmiddels bijna een halve puber, maar ik hoop dat hij nog lang dit soort wandelingen met mij wil doen.

Kerstetalage Bijenkorf
Kerst etalage van de Bijenkorf

Kerstetalage Bijenkorf1

Delftse Poort
Lichtjes op het gebouw van de Delftse Poort.

Coolsingel
Coolsingel

Oude Delftse Poort
De oude Delfste Poort

Advertisements