Eigenlijk hadden we helemaal geen plannen gemaakt om op vakantie te gaan. We zouden onze vakantie gebruiken om ons huis hier en daar op te knappen. Maar nadat er meer en meer buren en vrienden vertrokken naar zonnige oorden en het weer hier eigenlijk veel te mooi was om moeilijk te doen in huis begon het toch wel te kriebelen.
Het internet werd afgespeurd, op zoek naar goedkope reisjes. Dit bleek moeilijker dan gedacht. Reisorganisaties hebben toch een andere definitie van ‘goedkoop’ dan wij hebben.
Het werden twee overnachtingen in Luxemburg om van daaruit via België terug  te rijden naar Maastricht.

We waren al eerder in Luxemburg geweest, dus dit keer hebben we ons -na een overnachting in het centrum- meer gericht op wat er buiten de stad te zien is en hebben we een deel van het Mullerthail Trail gelopen.
Het Mullerthal Trail bestaat uit 3 afzonderlijke routes met een totale lengte van 110 km.
Wij hebben een gedeelte van de 33 km lange route 2 gelopen die ons door de bossen, langs beekjes, rotsen en grotten voerde.


De herfst is in aantocht.


Halverwege lopen we langs Goldfralay & Goldkaul.
Volgens de legende dwaalt hier de legendarische  Goldfra (goudvrouw) in een wit gewaad rond op de rots (lay). Je kunt haar alleen ‘s nachts bij volle maan tegen komen.
Ze heeft een gouden sleutel in haar mond die toegang geeft tot een goudschat in de Goldkaul (gouden put). De vrouw moet rond middernacht ronddwalen tot iemand de sleutel van haar overneemt. De zondige vrouw mag zelf de schat niet openen. De sleutel moet mond tot mond overgenomen worden, zonder de handen te gebruiken.

Helaas hebben we maar een in verhouding klein gedeelte kunnen lopen. Het Mullerthal Trail wordt nog weleens als oubollig afgedaan, maar dat is het beslist niet.
We zijn onderweg geen halve bejaardenhuizen tegen gekomen. Een groot deel liepen we als enige over de paadjes die soms aardig steil omhoog en weer naar beneden gaan.
Voornemen is dan ook om zeker nog een keer terug te gaan om een ander deel van de route te lopen.

Aan het einde van de dag zijn we terug gereden naar Luxemburg stad, waar we tijdens ons rondje door het centrum nog een oude Joodse begraafplaats tegen kwamen. Daarover later meer.

Advertisements