Zoonlief wist die ochtend niet hoe snel hij zijn onbijt op moest eten. We gingen immers fietsen, iets waar zoonlief al sinds de treinreis hierheen naar uitkeek.
We hadden de dag ervoor alvast fietsen gereserveerd bij Hua Hin Bike Tours en konden de fietsen vandaag ophalen. Het duurde even voor we echt op weg waren, de fietsen moesten nog op maat gezet en er hoorde natuurlijk ook een fietshelm bij. Zoonlief had de pech dat de enige passende kinderhelm die er was erg roze van kleur was, dus het werd een gewone helm waarbij alle riempjes zo strak mogelijk aangetrokken waren.
Eenmaal op weg was het eerst weer even wennen aan het verkeer en aan het links rijden, en niet op een kruising automatisch weer rechts uit komen.
We hadden niet echt een doel voor ogen, we hadden zomaar een route uitgestippeld op de kaart. En daar had ik na een half uur al spijt van. De weg ging bergopwaarts en dusdanig bergopwaarts dat we halverwege maar besloten te gaan lopen. Hopend dat dit niet heel de dag zo door zou gaan kwamen we boven, en konden we met een flinke vaart weer bergafwaarts. De weg die daarop volgde leidde eigenlijk nergens naar, waarop we besloten via een andere weg een stuk terug te fietsen om zo bij de vissershaven te komen.
Zoonlief maakte het niet zoveel uit, die vond het fietsen op zich al geweldig en voelde zich daarnaast ook wel heel stoer zo zittend op een fiets manoeuvrerend langs al het andere verkeer. Dat andere verkeer bestaat overigens niet alleen uit auto’s. Fietsen, handkarren, gemotoriseerde karren, brommers, vrachtwagens en auto’s, alles gaat over dezelfde weg en houdt rekening met elkaar. We hadden gelukkig al eerder gefietst in Thailand waardoor we dit al enigszins gewend waren.
Na de vissershaven fietsen we verder landinwaarts. Inmiddels begon de bewolking op te trekken en brak de zon door, waarmee ook de temperatuur weer flink opliep. We hadden er  al een paar uur fietsen opzitten, dus tijd om bij een lokaal supermarktje langs de weg wat te drinken waarna we onze weg weer vervolgden. We fietste langs rijstvelden en ander velden waar de boeren bezig waren met hun gewassen. Langs grazende koeien, vogels en andere dieren en genoten van alles wat we zagen. We wilden zoveel mogelijk van dit alles in ons opnemen.


Gaan we links, rechts of rechtdoor?


Toch maar rechtdoor.

Halverwege was het tijd voor een tweede pauze, we hadden immers nog een stuk voor de boeg. Dat gaf manlief mooi de tijd om nog eens te kijken op de kaart of we wel goed reden en wat er onderweg nog te zien was of te doen was.

Advertisements