Na 3 jaar niet geweest te zijn verwelkomde Bangkok ons met een flinke plens regen. Gelukkig was het een klein stukje naar de subway, al deed het onweer boven onze hoofden ons wel een stap harder lopen, voor zover je van hardlopen kunt spreken met een backpack op je rug. Half lopend en half rennend kregen we ergens ook de slappe lach, niet alleen vanwege het feit dat het een maf gezicht moest zijn 3 van die rennende toeristen tussen alle mensen die op weg waren naar hun werk of school, maar ook vanwege de gedachte dat we ons al drie weken zo in de regen zagen lopen.
Op dat moment was ik blij dat we al een kamer geregeld hadden en we dus niet nog eens in de stromende regen hoefde te gaan zoeken naar een slaapplaats.
Lopend vanuit de subway naar ons guesthouse voelde we ons weer thuis. Bekend waren de geuren van de straatstalletjes, de eeuwige file van taxi’s en het deuntje van de ijscowagen.  Natuurlijk waren na drie jaar ook de nodige nieuwe gebouwen uit de grond gerezen (gestampt), ook in ons ‘vaste straatje’ was een van de oudere guesthouses, waar we een aantal jaren geleden een kamer hadden, verdwenen en vervangen door een luxe hotel compleet met spa.

Veel hebben we niet gedaan de eerste dag, na een overstap in Parijs, zes uur wachten en weer 11 uur vliegen hadden we meer behoefte aan slapen en relaxen. Wel hebben we de verjaardag van zoonlief ‘gevierd’ in de Mac Donalds. Want in het vliegtuig jarig zijn is natuurlijk niet echt een feestelijke beleving.


Avond in Bangkok

Het filmpje is ‘geleend’ van Youtube. Ons eigen opgenomen geluid van de ijscowagen is helaas kwijtgeraakt.

Advertisements