Soms ligt de logica en gedachtengang van zoonlief net iets anders dan die van ons.
Zo heeft hij een heel mooi excuus om toch aan korstjes van (schaaf)wondjes te zitten. Dan wordt het een litteken en lijkt hij meer op Harry Potter, want die heeft ook zo'n gaaf litteken.
Maar er komen ook vragen waar ik zelf ook even over na moet denken. Vragen als hoe is de aarde ontstaan en waarom zijn vissen uiteindelijk mensen geworden. Geef daar maar eens even een snel en makkelijk antwoord op, zonder in allerlei moeilijke theorieen te vervallen.
Inmiddels heeft zoonlief ook z'n eigen bron om aan antwoorden te komen, de boekenkast op zolder. Daar staan nog een paar exemplaren van mijn oude spectrum encyclopedie, die m'n vader ooit een vemogen gekost moet hebben maar nu niets meer waard is. En voor het slapen gaan nog even radio luisteren, meestal radio 1, want daar hebben ze leuke gesprekken. Al luister ik wel even mee wat het onderwerp is, want niet alles is even geschikt voor de oren van zoonlief.

Gelukkig zijn niet alle vragen even moeilijk en bied Google in een hoop gevallen ook een goeie uitkomst, al kunnen vragen over alcohol gebruik en het bloemetjes en bijtjes gebied je wel even overvallen.
Zoonlief weet inmiddels wel hoe het zit, maar gelooft daarbij nog wel heilig in Sinterklaas, een groter contrast kun je volgens mij niet hebben.

Advertisements