“Mam, wakker worden, we moeten nog kanonskogels halen voor het feestje!” Met deze woorden werd ik afgelopen woensdag gewekt.
En dit was niet het enige wat nog even voor 1 uur ‘s middags gehaald moest worden, met dank aan ons koelkastje die niet meer aan kan dan iets meer dan een halfje brood in de vriezer en de wekelijkse benodigheden. Voor grotere feesten wordt dan ook vaak de halve buurt ingeschakeld en alles netjes verdeeld over de verschillende koelkasten.
Met zoonlief werd de spurt genomen naar het plaatselijke winkelcentrum om daar als een razende tornado alles van het lijstje compleet te krijgen. Bekenden werden al tijdens de vraag hoe het met je gaat onderbroken om vluchtig te roepen dat we echt geen tijd hadden, en ook zoonlief hield zich netjes aan zijn instucties om vooral niet overal te willen kijken of er niet iets nieuws of leuks in de schappen was gekomen.
De kanonskogels (ookwel gewoon slagroomsoesjes genaamd ) werden ingeslagen, evenals een laken om op te tekenen, tracteerzakjes, de inhoud hiervoor en natuurlijk nog veel meer lekkere dingen die we langs de schappen lopend tegenkwamen (wat dat betreft is de Albert Heyn is zeer slechte winkel, je ziet altijd wel iets lekkers) voor het “grote mensen feest” wat dezelfde avond gehouden zou worden. Maar we hebben het gered, stipt om 1 uur zaten we klaar.

“Mam, ze zijn er”, en nog geen 10 minuten later zat ik met 8 uitbundige kinderen om me heen en hoorde nog net het “Veel succes” van een van de moeders er boven uit komen. Een feestje organiseren en daadwerkelijk geven zijn twee hele verschillende dingen, daar was ik snel achter.
Met een drankje en hapje was de hele meute wel even stil te krijgen, het piratenverhaal en de bijbehorende smink sloeg goed aan en de boel was weer onder controle.
Er was een schatkaart gevonden achter in de tuin, maar om nu te bewijzen dat ze stoere piraat waren konden ze met spelletjes stukken van de schatkaart verdienen. Wanneer alle stukken gewonnen waren kon de schat gezocht worden.
In de schatkist bevonden zich de tractaties die mee naar huis genomen mochten worden, een voorleesboek met het verhaal over ‘Woeste Willem’ en het geheime recept om een stoere piraat te worden oftewel pannenkoeken met stroop en suiker.

Het voorleesverhaal deed het trouwens zeer goed, ik heb nog nooit 8 kinderen zo stil gezien en ook het tafelkleed waarop getekend mocht worden terwijl de pannenkoeken gebakken werden was een succes.
En zo achteraf kan ik wel zeggen dat het eerste echte kinderfeestje van zoonlief (vorig jaar viel het midden in de vakantie) een geslaagd feestje was.


Cadeautjes uitpakken


Geen ezeltje prik, maar Piraatje prik!


Aardappelrace


De schatkaart in elkaar plakken


En eindelijk……de schat kon gezocht worden!


Het piratenmaal…..pannenkoeken en een ijsje


Artestieke kunsten op het tafelkleed

Advertisements