De planning leek waterdicht en er kon maar weinig mis gaan dit keer. Zoonlief heeft vakantie en hierdoor konden we eindelijk samen naar de viering van het Chinese Nieuwjaar en gelijk samen met m’n moeder een nieuwe videorecorder voor haar kopen. De oude had de geest gegeven.
En inderdaad, we waren op tijd ons bed uit en aangekleed en maar ietsje later dan de bedoeling was zitten we in de auto.
Vanaf dat moment gaat het mis. Nog maar net onderweg hoor ik een piep uit m’n dashboard komen en tegelijk gaat er een lampje branden. Volgens het lampje heb ik te maken met een motorstoring.
Met de vingers gekruist, dat de auto gewoon blijft doen wat hij moet doen, rij ik richting m’n moeder. Waarna de rit richting garage gaat in plaats van naar een bekende mediawinkel.
De mannetjes in de garage speuren wat in de motor en onder de auto. Nog twijfelend over de diagnose wordt de boel gereset en mag ik richting mediawinkel met de afspraak dat wanneer het lampje wederom gaat branden ik terug moet komen.

In de mediawinkel is de koop zo beslist, zoveel keuze is er niet meer in videorecorders. Hierdoor kunnen we nog op tijd zijn voor het Chinees Nieuwjaar.
Maar het lampje vind dat we ‘m nog niet genoeg gezien hebben en begint weer hevig te branden en dus opnieuw richting garage. Met een afspraak voor woensdag en de verzekering dat ik er nog gewoon mee kan rijden wagen we een nieuwe poging om toch nog ergens een chinese draak te zien dansen.
Een uur later de aanvang van het gebeuren komen we aan en treffen alleen nog bezemwagens. Flink balend lopen we via een andere weg terug en zien in de verte een menigte. We blijken geluk te hebben en we zien alsnog de drakendans en het bijbehorende (knal)vuurwerk.

Onderweg komen we deze wel heel eigenwijze hond tegen

Het is niet helemaal goed zichtbaar, maar dit schattige meisje stond vanachter het raam helemaal te genieten


De draak eet een krop sla en spuugt de resten weer uit. Hierdoor is de ondernemer gezegend van geluk en voorspoed

2007 is het jaar van de varken. Met de ingang van het nieuwe jaar is het gebruikelijk dat men schulden betaalt, er nieuwe kleren gekocht worden en het huis schoongemaakt wordt. Tevens worden de goden worden gexc3xaberd. Er worden cadeau’s aan elkaar gegaven en vuurwerk wordt afgestoken.
De feesten duren twee tot zelfs vijf dagen lang zijn.
Dezelfde data zijn ook geldig voor Tet in Vietnam en het Maannieuwjaar in Mongolie.

Advertisements