Twee dagen voor kerstmis en er is weer rust. De cadeautjes zijn gekocht, de kerstboom staat eindelijk recht -met behulp van een stapel onderzetters- en alle boodschappen zijn gedaan.
Na lang denken zijn we op het geweldige idee gekomen om tweede kerstdag pannenkoeken te bakken.
Simpel, geen gedoe in de keuken en vooral lekker.

En zoonlief, die is razend nieuwsgierig wat er nu in al die mooie cadeautjes zit. Weken lang liggen er overal al folders en speelgoedboekjes waarin de dingen aangekruist zijn die hij graag wil hebben. Eerst voor sinterklaas en nu voor kerstmis in de herhaling.
Heel subtiel weet hij behalve de folders ook op andere manieren duidelijk te maken wat hij graag zou willen krijgen. Gisteren nog, zoonlief heeft z’n trein (mijn oude treintje) om de boom opgebouwd. Van lego heeft hij een perron gemaakt. "he, dat ziet er mooi uit", zeg ik tegen zoonlief. "Ja he, maar het zou nog mooier zijn met het treinperron van playmobil." krijg ik als antwoord.
Hoe subtiel, en laat nu net dat treinperron van playmobil in de mooi ingepakte doos onder de boom zitten. Samen met een boek met winter voorleesverhalen en een spelletje zijn dat de cadeautjes die zoonlief met kerstmis krijgt.

Advertisements