De regen kwam met bakken uit de hemel, maar toch gingen we. We wilden de FFWD Danceparade toch niet missen.
In de auto wist de nieuwslezer op de radio al te melden dat het qua bezoekers veel rustiger was dan voorgaande jaren. Logisch welke halve zool, behalve wij dan, laat zich nu vrijwillig wegspoelen.

De auto werd geparkeerd bij het metrostation en daar bleken we toch niet de enige te zijn en het werd flink dringen om iedereen in de metro te krijgen. Van te voren hadden we al bedacht wat een mooi plekje zou zijn om de stoet te bekijken, maar daar aangekomen zagen we net de laatste wagen voorbij rijden!
Weer de metro in, samen met nog een hele horde, en twee haltes verder weer uitgestapt. Een goede gok, vanuit de metro zagen we de wagens.
Een plekje half onder de brug zorgde ervoor dat we er niet helemaal uit gingen zien als verzopen katten, maar op de wagens zelf was voor een aantal de lol er vanaf, terwijl anderen de hoop niet opgaven en hun uiterste best deden om de omstanders aan het dansen te krijgen. Ook om de wagens heen was het tammetjes, er werd weinig gedanst en m’n uitzicht bestond vooral uit paraplu’s.
Ik heb dan ook maar weinig foto’s kunnen maken, met een paraplu in je handen is het lastig plaatjes schieten.

En voor de tweede keer reed de laatste wagen langs ons. Door de regen, die ons nu wel als verzopen katten eruit liet zien, liepen we over de brug terug naar het centrum.
Onderweg kwamen we vele groepjes tegen die maar een beetje rondhingen. De twijfel straalde van hen af, nat en koud vroegen zij zich af of ze naar het eindfeest gingen of richting huis. Dit gaf een heel ander sfeertje dan de jaren ervoor waarin iedereen nog uren, her en der verdeeld over de stad, doorging met dansen en feesten.

Heel jammer, zeker aangezien het dit jaar een jubileum was. Voor de tiende keer reed de stoet door de binnenstad en is met 40 wagens de grootste van Europa.


Geen paraplu bij de hand….dan doet een partytent ook goed dienst om droog te blijven!

Advertisements