Als ik de weerberichten mag geloven gaan we vandaag gebukt onder temperaturen die kunnen oplopen tot zo’n 36 graden. Geen weer om te koken en heel Nederland stort zich dus op de salades en andere zomerse recepten.
Ook wij eten de hele week al erg makkelijk, mede door het feit dat ik al drie dagen avonddienst heb. (vanavond gelukkig m’n laatste) Voor vanavond staat Indiase kibbeling op het menu maar wie meer ziet in een makkelijke salade hieronder een makkelijk recept.
(Zodat je niet al puffend en zwetend boven de pannen hoeft te hangen)

En voor degene die nog meer verkoeling nodig hebben, klik op het filmpje in het log van 21 juli.(Geluid aan!)

Tonijnsalade met sla.

Benodigdheden: (2-3 personen)

2 kleine blikjes tonijn naturel
1 paprika
1 ui
1 klein blikje mais
bakje tomaatjes
2-3 eieren
feta blokjes
olijven

1 zakje gemengde sla

sladressing

mayonaise
peper
knoflookpoeder

sambal

Afbakbroodjes (volkoren, foccacia o.i.d.)

Knijp de tonijn in blik uit, zodat al het water eruit is. Meng de tonijn samen met mayonaise, peper, knoflookpoeder en sambal in een kom.
Kook ondertussen de eieren en snij de paprika en ui in kleine stukjes.

Meng de helft van de parika, ui en mais door de tonijn.
Doe de sla in een andere kom en meng deze met sladressing. Doe hierna de paprika, ui, mais, fetablokjes, tomaatjes en olijven erdoor heen. Bovenop leg je de, in partjes gesneden, eieren.

Serveren met de, nog warme, afbakbroodjes.

Bol3296_3

Advertisements