De heren en dames van het weer bericht hadden het al aangekondigd en dit keer zaten ze zowaar goed. Een mooi weekend stond voor de deur.
Zaterdagochtend stond manlief al zowat bij het ontbijt met zxe2x80x99n autosleutels in zxe2x80x99n handen. Na een lange winter en een zielige lente kon het dan eindelijk weer. Met het dak open rijden. Ik daarentegen had hele andere plannen, onze tuin leek wel een half oerwoud, tussen elke tegel groeide wel iets van groen of een plantje.
Ook het gras had duidelijk een maaibeurt nodig. Ik wist trouwens niet dat gras scheef kon groeien. Het eens zo net onderhouden matje begon redelijk kort bij de stenen om te eindigen met zoxe2x80x99n 30 cm lengte tegen de schutting aan. Geen idee hoe we dit nu weer voor elkaar gekregen hebben. Ik had de kanten nog wel op mxe2x80x99n kniexc3xabn met een schaar zitten knippen aangezien ik daar met de maaier niet bij kon. Had ik dus net zo goed niet hoeven doen.

Er werd een deal met manlief gesloten, eerst een stuk van de tuin oerwoudvrij maken en dan in de cabrio uitwaaien. Zoonlief wilde maar al te graag helpen maar waar we ook zochten nergens een krabber te vinden. (Vandaag vond ik xe2x80x98m trouwens tussen de plastic stapelstoelen.) En ook de bezem stond nog erg steelloos in de schuur.
De steel had manlief met Pasen verzaagd om er een palmpasenstok van te maken voor school. En dus werd het een cabrioritje richting de Gamma voor een bezemsteel, een krabber en gelijk een trimmer zodat ik niet weer de kantjes met de schaar hoefde te knippen.
Met de spullen in de achterbak reden we door richting Kinderdijk. Bij de molens aangekomen bleek de parkeerplaats, op een paar verdwaalde autoxe2x80x99s na, leeg te zijn. De jaren hiervoor stond deze parkeerplek altijd vol met campers en autoxe2x80x99s dus we begonnen al enige vermoedens te krijgen.
En ja hoor, de motor net afgezet en er komt een jongen naar ons toelopen. Als we hier willen blijven staan moeten we daarvoor 4,20 euro betalen voor twee uurtjes. Pardon, daxe2x80x99s even slikken. We vinden dit een bizar bedrag en rijden een stuk terug waar we gratis kunnen parkeren.
We wandelen langs de molens, zien mooie vogels, zwemmende jeugd en drommen toeristen. Allen met een gids. Ook dit is nieuw voor ons, voor 5 euro krijg je een rondleiding met privxc3xa9gids.
De wandeling wordt afgesloten met een drankje op een terrasje waarna we, met open kap, weer terug rijden naar huis.

Lang blijft het warm in onze tuin en wanneer het frisser wordt, wordt ook de pyromaan in manlief en een aanwezige vriend wakker. Samen leven ze zich tot in de nacht uit op het levend houden van het vuurtje in de vuurpot.

En vandaag, vandaag hebben we rustig aan gedaan. Gewoon lekker in de tuin gehangen. Manlief achter de laptop onder de parasol en zoonlief in het badje. En ik, ook ik heb heerlijk in de tuin gehangen met tussendoor de wekelijkse klussen als de was en stofzuigen en waag een poging om het vreselijke belastingformulier voor mxe2x80x99n kinderopvang in te vullen.
En als we dan toch heel burgerlijk in een rijtjeshuis wonen, met dezelfde parasol als de rest van de straat en hetzelfde tuinmeubilair als het gros van de mensen, dan moeten we natuurlijk ook heel burgerlijk barbecuen. Maar ach, burgerlijke gewoontes kunnen ook heel leuk en lekker zijn.

Advertisements