Met het vooruitzicht op een weer een tussenstop in Pattaya besluiten we nog een dag langer op Ko Samet te blijven. Nog xc3xa9xc3xa9n dag relaxen en van het strand genieten voor we weer terug gaan naar Bangkok via Pattaya.
Het wordt een geweldige dag, het weekend is begonnen en de Thaien hebben dus ook een paar dagen vrij. Al vroeg in de ochtend komen de eerste Thaien aan. De meeste verzamelen zich op het strand en zijn gelijk in feeststemming.
Er wordt gezwommen, allemaal in een korte broek en shirt, gekletst, gelachen en vooral gegeten.

Manlief ligt nog te slapen en samen met zoonlief zoek ik een mooi plekje onder een palmboom. We vinden een mooi plekje en installeren ons op de sarongs. Intussen beginnen de strandstoelen om ons heen aardig vol te raken met Thaise stelletjes en gezinnen.
Zoonlief zat heerlijk te spelen toen er een jongen op xe2x80x98m afkwam. Deze begon een heel gesprek tegen zoonlief in het engels. Zoonlief lachte eens vriendelijk, zei xe2x80x98helloxe2x80x99 en ging weer verder met het graven van zxe2x80x99n gracht om het gebouwde kasteel.
De jongen gaf niet op, liep weg om weer terug te komen met een ijsje. Daar liet zoonlief zich wel door verleiden en samen hadden ze een heel gesprek, elk in zxe2x80x99n eigen taal. Totdat er een gezin met twee kindjes naast ons komt zitten en zoonlief toch liever met de kindjes gaat spelen. Tot laat in de middag hebben ze samen gespeeld zonder dat ze elkaars taal spraken.

De laatste avond eten we voor de laatste keer op het strand, liggen we voor de laatste keer op de kleedjes en beseffen we beiden dat we hier voor de laatste keer zullen zijn.
Thailand was leuk, we hebben er jaren van genoten en een deel van ons hart ligt hier. Maar het is tijd voor andere landen, andere culturen en andere ervaringen.
Nu dit nog aan zoonlief uitleggen, maar niet nu.

En weer die gave bussen

Een auto vol met ananassen

De volgende ochtend nemen we de vroege boot terug naar Pattaya waar we met heel veel geluk een kamer krijgen in het Apex.
Die avond lopen we door het centrum en zoonlief kijkt zxe2x80x99n ogen uit. We lopen langs de gogo bars waar de dames in weinig kleren dansen. Zo af en toe kan je net een glimp hiervan zien.
Wanneer zoonlief op een bovenverdieping achter de ramen een paar dames ziet dansen vraagt hij waarom dit zo is. Ik leg het op een zo simpele manier mogelijk uit waarop zoonlief heel begrijpend knikt en vervolgens vraagt of hij even boven mag kijken. Met het antwoord dat hij nog niet oud genoeg is, is hij niet helemaal tevreden.
Verder lopend komen we op een soort van braderie terecht. Kraampjes met de meest uiteenlopende waar, eettentjes en kermisattracties. Even heb ik ruzie met zoonlief, die wil namelijk de klimwand proberen. Ik leg xe2x80x98m uit dat hij nog net iets te jong is en zxe2x80x99n armen nog niet sterk genoeg zijn, maar dat wil hij echt niet weten. Hij is toch op Samet ook de rotsen over geklommen.
We ontdekken een podium waar een miss verkiezing plaats blijkt te vinden en zoonlief is hierdoor snel af te leiden.
Op de terugweg ergeren we ons meerdere malen aan het soort toeristen wat hier rondloopt en zijn blij weer snel verder te kunnen reizen naar Bangkok.

Advertisements