Om 9 uur werden we gewekt. Dit keer niet door de wekker of door zoonlief, die lag nog lekker te slapen. Maar door een duif, die het nodig vond om op ons openstaande raam zeer te laten merken dat hij daar zat.
Een mooi moment om te kijken of de weergoden ons vandaag goed gezind waren zodat we naar het Dunya festival konden. De afgelopen jaren hebben we bijna elke editie gemist, of ik moest werken, of je spoelde weg van de regen.
Maar het zag er dit keer goed uit, de zon scheen in m’n gezicht en maar een paar wolken te ontdekken. Het late tijdstip van naar bed gaan en een nog slapende zoon deed me besluiten toch nog even van m’n bed te genieten.

Dat even genieten van m’n bed werd wat langer dan even en pas in de middag kwamen we aan op het Dunya festival. We werden gelijk meegesleept door de klanken van zuid-amerikaanse muziek en door het soppende gras liepen we naar het podium.
We genoten van de verschillende bandjes uit de diverse landen, de kraampjes met oosterse spullen en van het mensen kijken. Ondanks het gesop zo af en toe, wat een paar modderschoenen opleverde, was het weer zeer de moeite waard.
Een goede opening van het komende festival seizoen!

Advertisements