Na een nacht waarbij ik hoe ik ook draaide, steeds op een uitstekende spiraal lag, ontbeten we bij ons vaste restaurantje pisces.
De beheerster was er ook en we kregen een warm onthaal en wist nog wat het favoriete ontbijt van zoonlief was, een pannenkoek en ananassap. Wij bestelde beide rijstsoep, het ontbijt in Thailand.
Ons plan voor vandaag was de dierentuin. Voor zoonlief leuk, voor mij af en toe een grote bedenking. Er wordt hard gewerkt om alle dieren een beter verblijf te geven, maar toch kan ik er niet omheen dat de dieren in een aantal gevallen nog steeds in te kleine verblijven rondlopen. Maar er wordt nog steeds aan gewerkt denk ik dan maar.
De taxi bracht ons eraan, haalde nog een soort van formule 1 looping uit om te keren om zo de eenrichting straat te omzeilen. Dit onder het oog van een zwaar chagrijnig kijkende agent, maar een vriendelijke glimlach van onze chauffeur leek de agent toch even te kunnen ontdooien.


Loslopend wild!

In de dierentuin het hele scala dieren weer gezien, inclusief het reptielenhuis. Zoonlief vond het allemaal even schitterend. Vooral de krokodil die hij wel van heel dichtbij kon bekijken maakte een grote indruk.
Meer indruk in ieder geval dan twee jaar geleden, toen viel hij halverwege in slaap.
Over de vogelgriep schijnt men zich hier nog niet erg druk te maken, overal zagen we ouders met kinderen die te midden van grote groepen duiven en andere vogels stonden om hen te voeren.

Deze foto is niet helemaal gelukt, gemaakt in het donker in het nachtdierenhuis. Maar vind het beestje zo mooi


Alle Thaien die langs liepen gooien muntjes bij de verschillende schildpadden. Weet niet presies waarom, het zal wel geluk brengen, ik vond het maar zielig


Zoonlief had nog nooit van zo dichtbij een krkodil gezien

Na ons bezoek aan de dierentuin besloten we naar de skytrain te lopen. De skytrain is een soort van bovengrondse metro die sinds een aantal jaar binnen een groot gebied van Bangkok rijdt. Tevens is rijdt er sinds kort ook een ondergrondse metro.
Al snel had ik toch wel wat spijt van de zo’n twintig minuten durende wandeltocht, m’n zo in de winkel leuk uitziende slippers bleken er wel leuk uit te zien maar niet echt comfortabel te zitten. Gevolg aan beide kanten stuk gelopen blaren, maar ach de wandeling op zich was leuk, al was ik erg blij de skytrain in zicht te krijgen.
Voordat we instapten beneden nog bij de straat stalletjes wat gedronken. Op een bankje konden we mooi even zitten en het gekrioel van de mensen rond al deze stalletjes en kraampjes bekijken.
Ook hier is het recyclen ingevoerd en ziet dan ook regelmatig oudere thaien met grote zakken op hun rug lopen. Uit de vuilnisbakken plukken ze lege blikjes en plastic flesjes waar ze dan bij inlevering weer geld voor krijgen.
Wanneer je frisdrank koopt zit er ook verschil in prijs, een blikje is duurder dan een flesje.

Eenmaal terug op onze kamer was zoonlief aardig moe en vonden het wel een goed plan om een uurtje te gaan slapen. Helaas werd dit uurtje iets langer dan een uurtje en werden pas laat op de avond weer wakker. Zoonlief was met geen stokken wakker te krijgen en hebben dit maar zo gelaten. Zelf nog iets te drinken genomen en ook maar weer naar bed gegaan, vakantie is er tenslotte ook om gewoon eens te relaxen en bij te slapen.

Advertisements