Gisteren is de vakantie van zoonlief begonnen. Die middag komt hij enthousiast aanrennen met een grote plastic zak. Daarin alle werkjes waar hij de afgelopen weken zeer ijverig aan gewerkt heeft, een zelfgemaakte kerstbal, een engeltje, kerstboom, een maan met glitters en kerstklokken. Nog met z’n jas aan zoekt hij met z’n vader een plekje in de boom. Trots hangt hij alles in de boom, de kerstklokken en de kerstbal worden voorzichtig opgehangen en de engel krijgt een mooi plekje tussen de takken.
Natuurlijk moeten ook de maan en kerstboom een plekje krijgen en manlief en zoon speuren samen naar een goede plek hiervoor. Het worden de touwtjes van het rieten rolgordijn. Pas wanneer alles hangt heeft zoonlief tijd om z’n jas uit te doen en gaat met wat te drinken op de bank zitten, al genietend van z’n versiersels in de boom. ” Mooi hxc3xa8, mama” Ik knik beamend en samen genieten we verder.
Ik geniet van z’n werkjes en van het feit dat we zo heerlijk samen op de bank zitten. Wanneer hij z’n drinken op heeft stort hij zich op z’n geliefde “drakenspel” op de playstation. Hangend tegen me aan met z’n voeten over de leuning gaat hij helemaal in z’n spel op. Wanneer de draak een mannetje verslaat en diamantjes vind, klinken enthousiaste geluiden. Wanneer het niet goed gaat en af is, klinkt er een luide “Nou hoor”
En zo zitten we samen tot de klok ons verteld dat we nu echt moeten gaan eten en boodschappen gaan doen. Helaas, maar morgen en de komende twee weken kunnen we lekker samen hangen, en samen andere dingen doen.
Heerlijk, het is vakantie!

Advertisements