Vanmorgen vroeg scheen de zon al gestaag onze slaapkamer binnen. Zoonlief ligt tussen ons in naar de televisie te staren, en heeft zich zodanig tegen me aan genesteld dat ik het zonnetje maar even laat voor wat het is en het opstaan met nog zeker 5 minuten uitstel.
Hierna wordt het dus rennen en vliegen om op tijd op school te arriveren. Zoonlief loopt om me heen te dartelen, terwijl ik brood smeer, haren in de gel zet en een tas in pak. In z’n handen heeft hij een leeg melkpak, welke hij nodig heeft voor een project op school. Ze gaan er een huisje van maken voor een rupsje en kan niet wachten om eraan te beginnen.
Net op tijd komen we de klas binnen rennen.

Terwijl zoonlief op school zit tref ik alle voorbereidingen voor een middagje Scheveningen. Het is al vroeg warm en dus een perfecte dag hiervoor. Veel te snel is het alweer tijd om onze zoon op te halen. In de auto, onderweg naar m’n moeder -ook zij gaat mee- wordt de lunch genuttigd. Al valt zoonlief na amper drie happen in slaap.
Op Scheveningen aangekomen moeten we eerst een half uur rondjes rijden om een gratis plekje te verwerven. Maar goed, dat gratis plekje hebben we uiteindelijk wel, op redelijke afstand van het strand.
Op het strand een goed plekje gezocht op een terrasje. Zoonlief stortte zich op het maken van een zandkasteel terwijl wij heerlijk van de zon genoten.
Veel te snel was het alweer tijd om terug naar huis te gaan. Maar alvorens we richting auto liepen nog een ritje in de draaimolen en natuurlijk een ijsje!
Op de snelweg mochten we netjes aansluiten in een lange file, maar dankzij een sluipweg reden we -toch wel stiekem gniffelend- langs de file. Terug in Rotterdam, onszelf getrakteerd op een roti en naar huis gereden.
In bed, na het voorlezen, zei zoonlief “het was een leuke dag hxc3xa8” en daar doe je het toch voor.


M’n moeder en zoonlief onderweg naar het strand.
(Toch wel apart, zo’n 32 jaar geleden liep ik net zo aan haar hand naar het strand. Met ook in mijn hand DE vis, met strandspulletjes erin.)

Advertisements